TAKE OFF succesvol met nieuwe koers

En zo was TAKE OFF ook bedoeld, als vervolg op en verbreding van het Meer Jazz Festival; als een evenement voor luisteraars én muziekbeoefenaars.

‘We zijn de goede weg ingeslagen’, zei festivaldirecteur Loet van der Lee. ‘De afslag naar een breder georiënteerd festival is enkele jaren geleden al ingezet. En wat mij betreft: de sky is the limit!” Voorzitter Sonja Reckewell: “Dankzij de vele enthousiaste reacties zijn wij gesterkt om volgend jaar een nog mooier en gevarieerder TAKE OFF Music Event neer te zetten, een event met interessante zijpaden”.

Mathilde Santing winnares Meer Jazz Prijs
Zo’n zijpad was Mathilde Santing met haar grandiose Joni Mitchell-programma. De veelzijdige Santing is geen gepatendeerd jazzbeest, maar de stampvolle zaal reageerde enthousiast toen burgemeester Theo Weterings haar het bij de prijs horende sieraad opspelde. De zaal was in vervoering toen zij en haar drie begeleiders het laatste nummer geheel akoestisch brachten.

Andere topconcerten
Ook ZO! Gospel Choire met gastsolist Berget Lewis speelde vrijdag voor een volle zaal. Lewis bood ook de koorleden alle ruimte om zich solistisch te manifesteren. Op grote internationale popfestivals weet Kraak & Smaak Live horden jongeren op de been te brengen. Zo niet in Hoofddorp, maar de aanwezigen werden zeker niet teleurgesteld.
Zaterdag wisten Wil Salden en zijn World Famous Glenn Miller Orchestra de vele liefhebbers ‘in the mood’ te brengen en veelzijdig als ze is had ook Edsilia Rombley en haar All Female Band geen moeite om de bewonderaars tevreden te stellen. De speciaal voor jongeren geboekte Brooklyn Funk Essentials funkten er stevig op los, maar helaas wisten jongeren de weg naar Podium Duycker niet zo goed te vinden.

Groots internationaal bigband concours
De Corendon International Big Band Competition met twintig orkesten uit negen landen, waaronder de VS, was een eclatant succes. Na een dag muzikale strijd op vier podia wees de jury o.l.v. de Oostenrijkse trompettist Andy Haderer de West Coast Big Band o.l.v. Nils van Haften (NL) als winnaar in de Topklasse en Big Band Blast! o.l.v. Nils van Haften (NL) als winnaar in de Eerste Klasse. De jury roemde het hoge niveau van de deelnemende orkesten.

Puikje van de zalm
Ook de educatieve kant van het evenement werd sterk belicht met puikje-van-de-zalm-bands van de conservatoria van Amsterdam en Haarlem, en ook de masterclasses voor trompet, trombone en gitaar. De gezellige muziekmarkt de vijf heel diverse groepen op het podium in de Binnenstraat waren alle reden om daar gezellig rond te scharrelen.
Het TAKE OFF Music Event werd zondagmiddag besloten met de als altijd druk bezochte oecumenische gospeldienst met de swingende Ghanese Gye Nyame Choral Singers.
Al met al heeft Meer Jazz zijn publiek en de sponsors niet teleurgesteld en een geweldig eerste TAKE OFF Music Event georganiseerd. Op naar 2018!

Word nu lid van Netwerk BTB

Maak uzelf zichtbaar(der) bij ruim 11.000
ondernemers in de regio
Aanmelden
Click Me